VVJ 05.04.2015

VVJ:n alaiset tarinakilpailut 05.04.2015

Tuiskulassa kilpaillaan pääsiäissunnuntaina 5. huhtikuuta pääsiäisaiheisten tarinakilpailuiden merkeissä.

Kilpailu pvm: 05.04.2015, VIP: 04.04.2015
Kilpailupaikka: Tuiskula, TUIS1590
Vastuuhenkilö: felissa, VRL-04000
Tulosten arvontatapa: tarina, tuomarina felissa

Rajoitukset

Jokaiseen luokkaan otetaan 30 valjakkoa.
Yhdeltä ihmiseltä korkeintaan kolme (3) hevosta / luokka.
Yksi hevonen saa osallistua vain yhteen (1) luokkaan.

Ohjastajan VRL-tunnus pakollinen, hevosen VH-tunnus
vapaaehtoinen. Osallistujan ei ole pakko kuulua VRL:n
hyväksymään seuraan, mutta se on suositeltavaa.

Ilmoittautuminen

Sähköpostilla felissa04000@gmail.com, otsikko VVJ tarina

Luokka [rivinvaihto]
Ohjastaja (VRL-00000) - Hevonen VH-00000 (- mahd. groomin nimi)

Samaan lähtöön osallistuvat saman otsikon alle.

Luokat

1. Noviisi koulukoe yksilöille
Kaikki osallistujat koristelevat hevosen ja/tai valjakkokärryt pääsiäisteeman mukaisesti. Kerro tarinan muodossa omasta teemastasi. Miksi valitsit juuri sen, miten se toteutettiin ja miten hevosesi reagoi koristeluihin? Ei sanarajaa. Arvostellaan kekseliäisyyden ja teemaan sopivuuden perusteella.

2. Vaativa koulukoe yksilöille
Kirjoita tarina suorituksestanne, sisällyttäen siihen seuraavat pääsiäisaiheiset sanat: mämmi, pääsiäismuna, rairuoho ja virpominen. Sanoja saa taivuttaa. Tarinan maksimipituus 100 sanaa.

3. Vaikea koulukoe yksilöille
Koristele pääsiäismuna haluamallasi tavalla. Laadulla ei ole väliä, värikkyys ja mielenkiintoisuus ratkaisevat. Kerro muutamalla lauseella pääsiäismunastasi ja siitä, miksi päädyit koristelemaan sen niinkuin koristelit.

Tulokset

Kiitos kaikille osallistuneille, mulla oli aivan hillittömän hauskaa näitä lukiessa ja osallistujien järjestykseen laittaminen oli erittäin hankalaa :)

1. Noviisi koulukoe yksilöille, osallistuu 6 ja sijoittuu 2
1. Ireth (VRL-03777) - Viisikon Nuttu Nurin VH15-018-0201
Olin ollut elementissäni koristellessani minua ja hevostani pääsiäisteemaan sopivaan asustukseen: valkoinen, vielä hieman pörröinen Niilo sai esittää pääsisäispupua, korvineen ja kaikkineen luonnollisesti. Vaunut olin koristellut näyttämään isolta, punotulta korilta, johon olin laittanut pajunkissoja hirmuisen määrän, paljon höyheniä ja kirkkaita värejä. Ai mitä minä itse esitin? No pääsiäismunaa tietenkin, kääriytyneenä kirjavaan folioon ja kaikkea. Mitä enemmän suunnittelin koristeluja, sen lennokkaammaksi ideani kävivät ja hevoseni ilme muuttui hetki hetkeltä kauhistuneemmaksi. Se pyöritteli silmiään ja yritti päästä eroon pupukorvistaan siinä kuitenkaan onnistumatta, olin nimittäin liimannut ne suitsiin. Kun viimein olimme valmiita ja minut työnnettiin vaunuihin istumaan - on hankalaa liikkua jos on pukeutunut pääsiäismunaksi - niin Niilo tuumasi, ettei aio liikkua senttiäkään moisen viritelmän kanssa. Maanittelulla ja muutamalla uhkauksella oripoika sitten suostui liikkumaan, mutta ilmeestä päätellen se olisi halunnut vajota maan alle...

2. Jenna (VRL-03515) – Lakean Ruurikki VH11-018-1092
Koska kuski on tunnetusti perso suklaalle, oli meidän esiintymisasu helppo järjestää. Kuomukärryt koristeltiin askartelukaupasta ostetuilla erivärisillä pahveilla näyttämään yllätysmunia täynnä olevalta rairuohoastialta leikkaa-liima periaatteella. Ja koska astiassa oli pyörät pitihän sen vetäjäksi saada söpö keltainen tipu. Riku-parka joutui keltaisen loimen peittämäksi, unohtamatta keltaisia pinteleitä, jotka varta vasten tätä tapahtumaa varten tuli hankittua. Koko komeuden tietysti kruunaa sateenkaaren väreihin pukeutunut kuski, joka kuvittelee näyttävänsä folioon käärityltä suklaamunalta. Nöyränä suomenhevosena Riku hyväksyy omistajattaren tuoreimman päähänpiston tyynen rauhallisesti vaikka ilme on hapan kuin sitruunan nielleellä.

3. Lola (VRL-13707) - Hassulan Amelle
Lähdimme Amellen kanssa Tuiskulaan pääsiäiskisoihin valjakkoajon merkeissä. En yleensä pidä tällaisia "pieniä" juhlapäiviä mitenkään tärkeinä, mutta pakkohan se oli nyt vähän olla teemassa mukana ja koristella niin poni kuin kärrytkin pääsiäisaiheisilla askarteluilla. Poni sai päälleen aasinkorvat, joita se aluksi vähän kammoksui mutta tottui niihin ajan kanssa. Ne minun oli pakko saada sille päälle, hyvin teemaan kuuluvat ja niin söpön näköiset! Suitsiin liimattiin värikkäitä serpentiinejä ja silkkipaperia sekä paperista tehtyjä pääsiäismunien kuvia. Amelle oli ilmeestä päätellen aika turhautunut eikä se jaksanut kiinnostua näin turhanpäiväisestä hömpötyksestä, vaikka kovasti se yrittikin olla mukana meidän mieliksi. Kärryjen kanssa saattoi mennä vähän överiksi, mutta ei se mitään! Aisoihin ja kärryn sivuille sidottiin kartongista askarreltuja palmunoksia sekä punottiin hieno, värikäs nauha aisojen ympärille. Perään liimattiin suuri pahvista tehty ja hienosti koristeltu pääsiäismuna, saa nähdä lähteekö enää irtikään, sen verran paljon liimaa tuli käytettyä. Olisihan se kamala, jos se kesken ajon putoaisi maahan... Pahvimunan yläreunasta lähti narut, joissa roikkui ihan oikeita suklaamunia. Ne syötäisiin suorituksen jälkeen, mikäli poni ei temppuillut ja muutenkin meni hyvin. Kaiken kruunasi kyllä ehdottomasti kärryille minun kanssani istumaan tuleva jättipehmopupu ja seisojan paikalle asetellut kanat ja tiput!

4. Ireth (VRL-03777) - Escalda VH12-153-0001
Maalasin hevoseni mustaksi ja vaunuiksi valitsin kaikkein isoimmat ja raskaimmat, jotka olivat jo valmiiksi mustat ja joiden etuosaan kiinnitin pahvista tehdyn kaatonokan. Kyllä, hevoseni esitti kissaa ja vaunut kahvipannua, itseni olin luonnollisesti maskeerannut noita-akaksi. Alma suhtautui kaikkeen tähän kisahevosen varmuudella, se antoi minun maalata itsensä eriväriseksi eikä edes hätkähtänyt minua luutineni ja liehuvine hameineni. Ainoa mutka matkaan tuli kun vaivalla väsäämäni nokka putosi kesken radan ja Alma sai pskahalvauksen sen seurauksena.

5. Ireth (VRL-03777) - Fiktion Proosa VH15-018-0374
Kun eläinteemalla kerran mennään, niin Possusta tuli pääsiäistipu. Tai lähinnä kana. Aisoihin kiinnitin korit, joissa oli pääsiäismunia ja vaunuihin laitoin virpomisoksia jonkin verran, myös ajopiiskan koristelin uuteen uskoon höyhenillä ja iloisen värisellä nauhalla. Possun kanssa en mennyt ihan pöhköksi ja tamman rekvisiitta olikin hyvin maltillinen, suorastaan hillitty, olihan se jo valmiiksi ruskea, eli maatiaiskanan värinen ja häntäkin näytti pienen tupeerauksen jäljiltä aivan kananpyrstöltä. Tamma itse ei tuumannut koristeluista mitään, kunhan yritti syödä kaikki pajunoksat joihin ylsi ja ihmetteli hetken aikaa koreja, jotka osuivat sen kylkiin.

6. Wuuki. (VRL-13582) - Vaapukan Bearnice VH14-017-0532
Päätimme tyttäreni Nean kanssa osallistua pääsiäisen kunniaksi valjakkokilpailuihin, jossa olisi määrä sonnustautua pääsiäisasuihin. Kävimme hakemassa Nipan, pesimme ja puunasimme turkin puhtaaksi. Nea talutti tamman takaisin automme luokse, ja napsautti riimunnarut riimuihin kiinni (jotka roikkuivat auton kyljessä). Asettelimme valjaat paikoilleen, kärryt perään, jonka jälkeen pääsimme käsiksi asusteisiin. Nipa ei ollut ihan mielissään meidän asuvalinnasta, sillä tamma joutuisi esittämään Batmania. Sain tehdä työtä, että sain tammalle batman asusteen silmähuivin aloilleen, saati viitan viriteltyä, niin ettei lepattaisi joka suuntaan, eikä kärryjen renkaisiin. Vihdoin asustus olisi valmis ja pääsisin itse pukeutumaan, juuri ennen kuin meidän aika olisi lähteä kilpailemaan. Vaihdoin asusteet meidän hevosautossa ja astuessani ulos, olin muuttunut kissanaiseksi, kurnauu. :D Olimme valmiita lähtemään radalle.


2. Vaativa koulukoe yksilöille, osallistuu 4 ja sijoittuu 2
1. Lola (VRL-13707) - Satulinnan Hurmos
Rata sujui Hurmoksen kanssa oikein mallikkaasti, vaikka pääsiäisteeman mukaan rairuohon väriset kouluaidat saivatkin oriin kummastumaan. Aluksi kummasteltiin ja ihmeteltiin, että mitä nuo nyt on olevinaan ja lähtömme myöhästyi. Siinä vaiheessa meinasi minulta mennä hermot, meillä tulisi kiire lähteä kisoista kotiin jos aikoisimme vielä ehtiä virpomaankin. No, onnekseni Hurmos lopulta suostui radalle mutta vielä se vähän pörhisteli ja otti lähtöjä, liekö johtui ennen suoritusta sille syöttämästäni mämmistä... Kun vihdoin saimme radan suoritettua, oli Hurmos ylpeydestä soikeana kuin pääsiäismuna konsanaan. Ja saihan se suorituksen jälkeen oikein maittavat herkut ja itsekin ehdin ihan hyvin virpomaan kotipaikkakunnalleni!

2. kuristaja (VRL-04374) - Fiktion Suvita
Sää oli melko surkea tänään ja menokin muistutti hieman virpomista sinne sun tänne. Saimmekin koko suorituksen ajan talsia niinkuin tuuhean rairuohon seassa olisivat nyt edes leikanneet ruohon kunnolla ennen kisojen järkkäämistä. No loppupeleissä kaikki sujui onneksi hyvin ja selvisimme koettelemuksista hengissä. Suvi näyttikin niinkuin olisi uinut mämmissä, kun mutaa oli roiskunut jokapuolelle. Oli suoritus sen arvoinen, kun minä ohjastaja sain ainakin pääsiäismunan palkinnoksi.

3. Ireth (VRL-03777) - Catspeak Dei
Aamuinen mämmi oli huono idea. Vatsaani väänsi kisaradalla niin pahasti, että näin pääsiäismunia kaikkialla ja ohjasin Kisua päin mäntyä. Tästä tamma saikin ajatuksen, että olemme virpomassa ja se nappasi suuhunsa kentän laidalla olleen kukkapuskan ja kaatoi rairuohoastian samaan syssyyn. Lopulta jouduin huutamaan että keskeytämme, kun aloin nähdä katsomossa pääsiäispupuja ja jos totta puhutaan, en ole varma olivatko ne näkyjä vai eivät.

4. Ireth (VRL-03777) - Susikallion Helmi VH15-018-0283
Ollessamme Helmin kanssa radalla yleisölle jaettiin pääsiäismunia, mämmitokkosia ja rairuohoa, mistä tammani ei tykännyt sitten yhtään ja päättikin sitten potkaista vaunuja niin kovaa, että lensin päistikkaa virpomassa olevien lasten joukkoon. Hetken aikaa keräilin itseäni maasta ja kirosin hevostani, joka oli koko aamun ollut huonolla tuulella. Ei tullut meille mainetta ja kunniaa, ei.


3. Vaikea koulukoe yksilöille, osallistuu 4 ja sijoittuu 2
1. Wuuki. (VRL-13582) - Rhonada WUK VH14-024-0242 kuva
Pääsiäismuna on koristeltu yhdessä kolme vuotiaan lapseni kanssa, joten tällä on minulle enemmän tunnearvoa. Meillä ei ollut mitään tiettyä suuntaa, vaan lätkimme kaikkea sekaisin. Lapseni lempiväreihin kuuluu punainen ja keltainen, niiden räikeiden värien takia, joten kuvassa sitä on ja paljon.

2. Ireth (VRL-03777) - Hopealan Virvaleikki kuva
Siskontyttöni kuuli, että aioin koristella pääsiäismunia ja hän halusi osallistua, joten annoin hänen tehdä yhden niistä. Siinä on pääsiäispupu ja kuulemma serpentiiniä sekä juhlanauhaa ympäriinsä - sillä saattaa olla vaikutustusta asiaan, että siskontyttöni syntymäpäivä osuu usein pääsiäiselle!

3. Ireth (VRL-03777) - Kultan Helmiä kuva
Pidän ruuduista, raidoista ja väreistä, ja siltä tuo pääsiäismuna sitten kyllä näyttääkin, oman lisäefektinsä tuo toki sekin, etten osaa käyttää mitään kuvankäsittelyohjelmia kovin kummoisesti - todennäköisesti kolmevuotias lapsikin pystyisi siis parempaan, joten ainakin säälipisteet tulevat tarpeeseen!

4. Ireth (VRL-03777) - Espinette VH15-153-0001 kuva
Köh.. nautiskelin hieman viiniä (pullollisen), maalasin pari taulua (seinän ja yhden tuolin) ja sitten päätin koristella ensimmäisen pääsiäismunan sitten lapsuuteni. Tulos on karmea.

Ukoasun kuva © Lil Shepherd | Kuvat © | Muu © Tuiskulan talli